Adresseavisen: Suspendert kommuneoverlege i Trøndelag siktet for overgrep

En suspendert kommuneoverlege i Trøndelag er siktet for overgrep. Politiet etterforsker nå om kommuneoverlegen har gjort noe straffbart, skriver Adresseavisen.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge Adresseavisen er kommuneoverlegen suspendert av Statens helsetilsyn etter flere varsler om at legen har hatt grenseoverskridende atferd overfor kvinnelige pasienter.

Politiet har startet etterforskning og siktet mannen etter straffelovens paragraf 295 bokstav a, som omhandler seksuell omgang ved misbruk av stilling og avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

– Politiets jobb er å finne ut om disse klagene er av en sånn art at det har skjedd noe straffbart eller ikke, sier etterforskningslederen ved det aktuelle politikontoret til avisen.

Samtidig har den aktuelle kommunen opprettet en kontakttelefon hvor personer som har opplevd uønsket atferd fra legen, kan ta kontakt.

Kommuneoverlegen ble suspendert tidligere i sommer på bakgrunn av bekymringsmeldinger fra to ulike pasienter. Bekymringsmeldingene kom henholdsvis høsten 2021 og denne våren. Siden da har fylkeslegen mottatt ti nye henvendelser fra pasienter, opplyser fylkeslege Jan Vaage til avisen.

Advokat Karl Bjørnar Olsen i advokatfirmaet Bjerkan Stav opplyser at han har hatt en kort samtale med kommuneoverlegen, men at de ikke har diskutert hvordan klienten stiller seg til siktelsen. Han sier imidlertid at slik han kjenner saken, forutsetter han at kommuneoverlegen avviser siktelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer