Ada Hegerberg mister Norges kamper mot Brasil og Nederland

Ada Hegerberg (27) rekker ikke oktobersamlingen med fotballandslaget. Hun måtte ut med skade i venstrebeinet da Norge løste VM-billett for en snau måned siden.

Ada Hegerberg fra EM-kampen mot Østerrike i juli. Foto: Terje Pedersen / NTB
Ada Hegerberg fra EM-kampen mot Østerrike i juli. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjernespissens navn manglet da landslagssjef Hege Riise presenterte troppen til testkampene mot Brasil (7/10) og Nederland (11/10).

Der må Norge også klare seg uten Caroline Graham Hansen. I slutten av august så Barcelona-playmakeren seg nødt til å ta en pause fra landslagsspill.

Riise må også i fortsettelsen greie seg uten sine to beste spillere. Hegerberg slapp unna bruddskader i venstrebeinet i VM-kvalifiseringskampen borte mot Belgia, men har ikke spilt for klubblaget Lyon siden smellen.

I fjor høst gjorde Hegerberg comeback etter et langvarig skademareritt. Et ødelagt korsbånd i kneet og senere en stressfraktur i skinnbeinet holdt henne ut av spill i godt over 600 dager.

Tidligere i år var hun tilbake for Norge for første gang siden sommeren 2017.

Oktoberkampene byr på tøff motstand, og det er akkurat det Riise vil ha. Oppgjøret mot Brasil spilles på Ullevaal stadion, mens Nederland-møtet skjer på bortebane i Den Haag.

– Vi vil øve oss mot forskjellig motstand og med forskjellig type taktikk, men jeg tenker at det er viktig for oss å få til matcher mot de beste, sa Riise til NTB tidligere i måneden.

Hun ble hentet inn som landslagssjef etter EM-exiten i sommer. Det ble seier i hennes to første kamper (1-0 over Belgia og 5-0 over Albania).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer