- Abortnemndene har utspilt sin rolle

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er enighet i partiet om at abortnemndene har utspilt sin rolle i sin nåværende form.

Partileder Jonas Gahr Støre holdt tirsdag en digital pressekonferanse i forkant av Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Partileder Jonas Gahr Støre holdt tirsdag en digital pressekonferanse i forkant av Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Spørsmålet om selvbestemt abort til uke 18 har splittet Arbeiderpartiet foran landsmøtet denne uka.

Flertallet i programkomiteen, inkludert Støre selv, har i forkant av landsmøtet gått inn for å utrede et alternativ til dagens nemndsystem for kvinner som ønsker abort mellom uke 12 og uke 18. Mindretallet ønsker derimot å avvikle nemndene og gi kvinner rett til selvbestemt abort helt til uke 18.

Ifølge Støre er det likevel enighet i Arbeiderpartiet om at nemndsystemet i sin nåværende form har «utspilt sin rolle».

– Jeg tror fellesnevneren i redaksjonskomiteen, og jeg tror også i partiet, er at nemndsystemet har en formynderside i seg som ofte fører til en ekstrabelastning for kvinnen, sa han på en pressekonferanse tirsdag.

Ifølge Støre er det også avklart at Arbeiderpartiet vil «endre og reversere» de endringene i abortloven som statsminister Erna Solberg (H) åpnet for i 2018.

– Arbeiderpartiet står på kvinnens side i abortspørsmålet, fastholdt han.

Arbeiderpartiets digitale landsmøte starter torsdag og varer til lørdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer