El Salvador:

Abortdømt kvinne løslatt etter nesten ni år i fengsel

En salvadoransk kvinne som opprinnelig ble dømt til 30 år i fengsel for en påstått abort, ble mandag løslatt etter nesten ni år i fengsel.

Sara Rogel, som ble dømt til 30 år i fengsel for en mistenkt abort, følges av moren i det hun blir løslatt fra fengselet i Zacatecoluca, El Salvador. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Jose Cabezas
Sara Rogel, som ble dømt til 30 år i fengsel for en mistenkt abort, følges av moren i det hun blir løslatt fra fengselet i Zacatecoluca, El Salvador. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Jose Cabezas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kledd i hvitt forlot 28 år gamle Sara Rogel kvinnefengselet ved Zacatecoluca i El Salvador etter å ha tilbrakt ni år i fengsel. Hun ble mistenkt og senere dømt for å ha tatt abort som 20-åring.

Utenfor fengselet ble hun møtt av familien, advokaten Karla Vaquerano og medlemmer av ACDATEE, en gruppe som kjemper for abortrettigheter i El Salvador.

Rogel ble arrestert da hun var innlagt på sykehus etter et stygt fall som resulterte i en spontanabort da hun var gravid i åttende måned. Myndighetene mistenkte henne for å ha tatt abort.

Hun ble dømt til en 30 års fengselsstraff for drap, men advokatene hennes fikk straffen redusert til ti år.

Abort er totalforbudt i det konservative katolske landet etter en innstramming av abortloven i 1998. Strafferammen er på 8 til 50 år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer