Ifølge familien brøt rundt 20 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene seg inn i boligen hans og angrep ham fysisk.
Banat skal ha blitt slått med køller og ha blitt utsatt for gass, før han ble avkledd og ført bort.
Hva som skjedde etterpå er uklart, men en talsmann for myndighetene i Hebron opplyser at Banats helsetilstand kort tid etter pågripelsen ble forverret. Han ble innlagt på sykehus der han ble erklært død.
Banat var kjent som en krass kritiker av president Mahmoud Abbas og det palestinske regjeringspartiet Fatah. Han hadde blant annet oppfordret vestlige land til å kutte bistanden til de palestinske selvstyremyndighetene.

OL-tilskuere advares: Det blir ikke som i EM
Farlig utvikling
PLO-toppen Hanan Ashrawi kaller pågripelsen og dødsfallet en «alvorlig forbrytelse og en farlig utvikling».
Hundrevis av mennesker samlet seg torsdag i sentrum av palestinernes administrasjonssenter Ramallah for å protestere mot myndighetenes behandling av Banat.
I begynnelsen av mai ble det skutt og kastet tåregass- og sjokkgranater mot aktivistens bolig i Hebron, der kona og barna oppholdt seg.
Banat anklaget medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene, som domineres av Fatah, for å stå bak.
– Europeerne må vite at de indirekte finansierer denne organisasjonen, sa han i et intervju etter angrepet.

Marianne (25) ble drept på Hellerud
Katastrofemåling
Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling.
53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research.
Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.
77 prosent av de spurte mener Hamas gikk seirende ut av den elleve dager lange krigen.

Norge gir 452.000 vaksinedoser til Nicaragua, Uganda og Haiti
Utsatte valg
I 2006 vant Hamas valget og regjeringsmakten i de palestinske områdene, men ble ikke anerkjent av omverdenen. USA, EU og Israel stempler gruppen som en terrororganisasjon.
Abbas fratok dem makten og det har ikke vært holdt valg i de palestinske områdene siden. En midlertidig Fatah-dominert regjering styrer i dag på Vestbredden, mens Hamas styrer på Gazastripen.
Etter planen skulle det vært holdt valg på ny nasjonalforsamling 22. mai i år, etterfulgt av presidentvalg 31. juli, men disse er avlyst på ubestemt av Abbas.
Abbas' presidentperiode utløp egentlig i 2009, men han har siden styrt på overtid.
(©NTB)