Abbas hevder holocaust-uttalelse ble misforstått

Palestinas president Mahmoud Abbas får massiv kritikk etter å ha sammenlignet Israels drap på palestinere med holocaust, men hevder å ha blitt misforstått.

Palestinas president Mahmoud Abbas får massiv kritikk etter å ha sammenlignet Israels drap på palestinere med holocaust, men hevder å ha blitt misforstått.
Palestinas president Mahmoud Abbas får massiv kritikk etter å ha sammenlignet Israels drap på palestinere med holocaust, men hevder å ha blitt misforstått. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den palestinske presidentens uttalelse falt under en pressekonferanse med Tysklands statsminister Olaf Scholz i Berlin tirsdag.

Abbas fikk spørsmål om han ville beklage den palestinske terroraksjonen under OL i München i 1972, noe han avviste å gjøre.

– Hvis du vil snakke om fortiden, så sett i gang. Jeg har 50 nedslaktinger Israel har begått, sa han og anklaget Israel for å ha begått holocaust flere ganger mot palestinerne.

– Kvalmende

Scholz konfronterte ikke Abbas direkte med uttalelsen, men har i ettertid tatt sterkt avstand fra den palestinske presidentens begrepsbruk.

– For oss tyskere er enhver relativisering av holocaust uakseptabel og noe vi ikke kan tolerere, sier han til Bild.

– Jeg er forferdet over de opprørende uttalelsene fra Abbas, skrev han på Twitter.

EU-kommisjonens visepresident Margaritis Schinas kaller uttalelsen fra Abbas uakseptabel og mener at den kan bidra til økt antisemittisme.

Misforstått

Onsdag forsøkte Abbas å dempe kritikken og hevdet at han ble misforstått under besøket i Tyskland.

– Holocaust var den mest avskyelige forbrytelsen i moderne historie, sier han til det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

Abbas understreket videre at han med uttalelsen ikke forsøkte å så tvil om omfanget av holocaust, men at han ønsket å rette søkelyset mot forbrytelser og massakrer begått av israelske styrker mot det palestinske folk siden 1947.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer