- Å flytte inn på gutterommet til Trond Giske tar virkelig kaka

Frp-leder Sylvi Listhaug sier stortingspresidenten raskt må rydde opp i pendlerboligsaken. Rødt-nestlederen sier det er behov for innstramminger.

Frps partileder Sylvi Listhaug reagerer på den nye pendlerboligsaken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Frps partileder Sylvi Listhaug reagerer på den nye pendlerboligsaken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) beklager til Adresseavisen og sier hun har misforstått reglene. Hun var registrert på hybelen til Trond Giske (Ap) i Trondheim, mens hun bodde på Ski utenfor Oslo.

– Vi forutsetter at alle følger lover og regler også når det gjelder pendlerboliger. Dersom stortingspresidenten ikke har gjort dette, forutsetter vi at hun rydder opp, sier Listhaug til NTB.

– Det er svært uheldig at det kommer enda en sak på dette. Det må ryddes opp i regelverket og disse sakene. Det haster fordi de skader tilliten til Stortinget, sier Listhaug.

Nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) under konstituering av det 166. storting. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) under konstituering av det 166. storting. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

– Tar kaka

Finanspolitisk talsperson og nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, sier at partiet hele tiden har krevd strengere regler, men at de er blitt nedstemt tidligere.

– Å flytte inn på gutterommet til Trond Giske tar virkelig kaka. Hvis dette er en ren misforståelse, betyr det at politikere med millionlønn oppriktig tror at de skal ha rett på gratis bolig samtidig som de bor i en helt normal reiseavstand til jobb, sier Martinussen til NTB.

– Det sier alt om hvor blinde man kan bli på egne privilegier, og hvorfor Rødt hele veien har krevd tydeligere og strengere regler. Våre forslag har dessverre blitt nedstemt tidligere, men med disse avsløringene kan ingen med samvittigheten i behold avvise behovet for innstramminger, sier hun.

Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt sier det er behov for innstramminger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt sier det er behov for innstramminger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Beklaget

Stortingspresidenten sier selv til Adresseavisen at det er behov for en gjennomgang av reglene.

– Flere representanter har denne høsten blitt klar over at de har misforstått regelverket knyttet til pendlerboliger. Jeg er dessverre blant dem. Jeg kan ikke annet enn å beklage at jeg ikke sørget for å sjekke dette grundig, skriver Hansen i en epost til Adresseavisen via sin rådgiver.

Tirsdag er Ap-ledelsen tilbakeholdne med å kommentere den nye saken.

– Jeg viser til Eva Kristins egne uttalelser og beklagelse, og vi har ikke noen ytterligere kommentar utover det, svarer kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen i Aps stortingsgruppe på NTBs spørsmål om noen i partiledelsen kan kommentere saken.

(©NTB)

RENGJØRE BENKEPLATE: Benkeplater til kjøkken finnes i mange ulike materialer som hver for seg krever ulik rengjøring. Video: Embla Hjort-Larsen / Kamilla Thoresen Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer