KIM JONG-UN: Foto: Seong Joon Cho/Pool Photo via AP.
KIM JONG-UN: Foto: Seong Joon Cho/Pool Photo via AP. Vis mer

Valg i Nord-Korea

99,99 prosent valgoppslutning i Nord-Korea

Det regjerende partiet i Nord-Korea endte med en oppslutning på rundt 100 prosent i søndagens valg. Partiet var også det eneste velgerne kunne stemme på.

Publisert

Oppslutningen om valget søndag var på 99,99 prosent. Det er en økning fra 99,97 prosent fra forrige valg, skriver AFP som siterer statlige medier i Nord-Korea.

Det holdes valg til nasjonalforsamling hvert femte år i Nord-Korea. Kandidater fra 700 valgkretser pekes ut av Arbeiderpartiet. Landets leder Kim Jong-un stilte selv til valg i hovedstaden Pyongyang. Velgerne kunne bare stemme ja eller nei.

Les også: Sprengning av hydrogrenbombe i Nord-Korea: Dette vet vi.

Bare nordkoreanere som befant seg utenlands eller i «arbeid på havet» var fritatt fra å stemme under valget, opplyser Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Av dem som deltok i valget, stemte 100 prosent på det regjerende partiet, siterte KCNA fra en pressemelding sendt ut av valgkomiteen.

– Alle velgere deltok som én under valget for å demonstrere at folkets makt er solid, siterer kanalen videre.

Les også: 9 sjokkerende fakta om Kim Jong-un

Kritikere av regimet i Nord-Korea påpeker at valget i all hovedsak er et ritual for å gi makthaverne et alibi for å hevde at de har folket bak seg.

Les også: Stor levering av vodka til Nord-Korea stoppet i nederlandsk toll

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.