989 nye coronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 989 coronasmittede i Norge. Det er 45 færre enn dagen før, men 84 flere enn samme dag i forrige uke.

Kø for coronatesting ved Adamstuen i Oslo tidligere denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kø for coronatesting ved Adamstuen i Oslo tidligere denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Ved midnatt natt til lørdag er det registrert 85.542 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Tallet er det fjerde høyeste på ett døgn så langt under pandemien. Toppen ble nådd natt til onsdag, da 1.156 positive prøver ble registrert det foregående døgnet.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 6.596 nye smittetilfeller i Norge. 4.311.992 coronatester er til nå utført i landet.

Tiltak for Grenland

Fra midnatt natt til lørdag innførte myndighetene regionale tiltak for Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien. Kommunene får tiltaksnivå A. Dette er det strengeste nivået, som allerede er innført en rekke andre steder.

Innføringen skjer fordi smitten i Grenland øker raskt og situasjonen er utfordrende.

– Den engelske virusvarianten dominerer i Grenland-området, og økningen i smitte er størst i de yngre aldersgruppene. Sykehusene i området er allerede belastet og denne belastningen vil trolig øke. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten. Det gjør vi fra midnatt, sa helseminister Bent Høie (H).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer