989 nye coronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 989 coronasmittede i Norge. Det er 45 færre enn dagen før, men 84 flere enn samme dag i forrige uke.

Kø for coronatesting ved Adamstuen i Oslo tidligere denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kø for coronatesting ved Adamstuen i Oslo tidligere denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Ved midnatt natt til lørdag er det registrert 85.542 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Tallet er det fjerde høyeste på ett døgn så langt under pandemien. Toppen ble nådd natt til onsdag, da 1.156 positive prøver ble registrert det foregående døgnet.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 6.596 nye smittetilfeller i Norge. 4.311.992 coronatester er til nå utført i landet.

Tiltak for Grenland

Fra midnatt natt til lørdag innførte myndighetene regionale tiltak for Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien. Kommunene får tiltaksnivå A. Dette er det strengeste nivået, som allerede er innført en rekke andre steder.

Innføringen skjer fordi smitten i Grenland øker raskt og situasjonen er utfordrende.

– Den engelske virusvarianten dominerer i Grenland-området, og økningen i smitte er størst i de yngre aldersgruppene. Sykehusene i området er allerede belastet og denne belastningen vil trolig øke. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten. Det gjør vi fra midnatt, sa helseminister Bent Høie (H).

En kvart million fullvaksinert

497.011 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 261.503 personer har fått andre dose.

235 coronapasienter var fredag innlagt på sykehus. Det var ti flere enn dagen før. Til sammen er 648 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer