952 nye coronadødsfall i Tyskland

I Tyskland er det registrert 952 coronadødsfall det siste døgnet, viser tall fra Robert Koch-instituttet. Det er en ny dyster rekord i landet.

Et skilt over motorveien i Berlin ber folk holde seg trygge. Onsdag er det registrert rekordhøye dødstall i Tyskland. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP / NTB
Et skilt over motorveien i Berlin ber folk holde seg trygge. Onsdag er det registrert rekordhøye dødstall i Tyskland. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samme dag som Tyskland innfører en ny landsdekkende nedstenging, er det registrert rekordhøye 952 koronadødsfall det siste døgnet.

Under den første smittebølgen i vår framsto Tyskland som et av landene i Europa som lyktes best med sin koronastrategi. Begrenset smitte, lave dødstall og en befolkning som fulgte koronareglene, var fasiten.

Men den andre bølgen ser ut til å kunne bli mye verre for landet. De siste ukene og månedene har både smittetallene og dødstallene skutt i været.

Ny dyster rekord

Det siste døgnet er det registrert 952 koronadødsfall, viser tall fra Robert Koch-instituttet. Det er en ny dyster rekord i landet. 27.728 nye smittetilfeller er også registrert det siste døgnet, men det inkluderer ikke tall fra delstaten Sachsen, som er blant de hardest rammede.

Forrige rekord ble satt fredag da det ble registrert 598 dødsfall og 29.875 nye smittetilfeller.

Totalt er 23.427 koronasmittede personer bekreftet døde i landet.

Nye koronarestriksjoner

Onsdag trådte nye landsdekkende koronarestriksjoner i kraft i Tyskland etter smitteutviklingen de siste ukene.

Bra, synes flere tyskere som nyhetsbyrået TT har intervjuet. Men det burde kommet før.

– Det er jo bra, men det kommer altfor sent. Smittetallene er enormt høye. Her i Köln der jeg bor, er altfor mye folk i gatene inne i sentrum, sier Julia Lennartz, en 31 år gammel sykepleier.

Hun arbeider selv på sykehus og ser på nært hold at situasjonen blir verre.

– Situasjonen er veldig anstrengt og endres hele tiden. Egentlig arbeider jeg på en revmatologisk avdeling, men nå må vi ta hånd om alle indremedisinspasienter, sier hun.

Også meningsmålinger viser bred støtte for innskrenkninger i hverdagslivet.

Vaksine framskyndet

Etter press fra tyske myndigheter har EUs legemiddelbyrå EMA framskyndet avgjørelsen om godkjenning til 21. desember. Dermed vil det trolig være mulig for Tyskland og andre EU-land, deriblant Norge, å starte vaksinering allerede fra neste uke.

I november innførte Tyskland en delvis nedstenging som gjorde at blant annet barer og restauranter måtte stenge, men det har vist seg å ikke være nok, sa statsminister Angela Merkel søndag.

Den nasjonale nedstengingen innebærer at alle butikker som ikke selger nødvendige varer, stenges. Det samme gjør de fleste skoler og barnehager, og det blir forbudt å drikke alkohol på offentlig sted.

Fra før har det også blant annet vært regler om at maks fem personer fra maks to ulike husstander kan treffes. Antallet nærkontakter bør være så lavt som mulig.

Tiltakene varer i første omgang til 10. januar, men myndighetene har gitt uttrykk for at det trolig vil bli utvidet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer