92 nye smittede i Bergen

Det er registrert 92 nye smittetilfeller av koronaviruset i Bergen det siste døgnet.

Bergen 20201027. En sykepleier utfører en koronatest ved Spelhaugen teststasjon i Fyllingdalen.Foto: Marit Hommedal / NTB
Bergen 20201027. En sykepleier utfører en koronatest ved Spelhaugen teststasjon i Fyllingdalen.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

56 av de smittede er nærkontakter, fire er importsmitte, sju personer har ukjent smittevei, og 25 er ennå ikke klarlagt.

– Smittetrykket i Bergen har økt siden vi vedtok lokal forskrift i forrige uke, og jeg har nå gitt mine anbefalinger til byrådet som skal vurdere behovet for eventuelle nye tiltak. Det er viktig å sikre god etterlevelse av tiltak, sier smittevernoverlege Egil Bovim i en oppdatering.

Ingen nye beboere på sykehjem har testet positivt det siste døgnet, men tallene viser at det er påvist tre nye tilfeller blant ansatte på sykehjem.

2.498 personer testet seg i Bergen kommune tirsdag.

Byrådet skal holde en pressekonferanse for å orientere om koronasituasjonen og nye tiltak onsdag klokken 16. Blant annet påbud om munnbind i kollektivtransporten kan bli aktuelt, skriver Bergens Tidende.

Folkehelseinstituttet ber kommunen om å vurdere «ytterligere begrensninger knyttet til sosiale sammenkomster», skriver avisen. Også om barnehager og skoler skal starte opp på grønt eller gult nivå er noe byrådet har blitt bedt om å vurdere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer