900 passasjerer må overnatte på danskebåten

Danskebåten kan ikke legge til kai i København før torsdag. Dermed må de om lag 900 passasjerene tilbringe en ekstra natt på ferja fra Oslo.

Danskebåten ble onsdag liggende i Øresund utenfor Taarbæk på Sjælland. Foto: Thomas Traasdahl / Ritzau Scanpix / NTB
Danskebåten ble onsdag liggende i Øresund utenfor Taarbæk på Sjælland. Foto: Thomas Traasdahl / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Båten skulle etter planen ha lagt til kai i den danske hovedstaden onsdag formiddag, men kraftig vind forhindret dette. Nå er ankomsten endret til torsdag morgen klokka 7.00.

Ifølge rederiet DFDS lider passasjerene om bord ingen nød. De får både gratis mat og drikke.

– Det er ergerlig, men de fleste har forståelse for det, sier DFDS' pressesjef Dennis Kjærsgaard.

Danskebåten befinner seg nå i Øresund mellom Sverige og Danmark. En passasjer måtte onsdag evakueres fra båten med helikopter på grunn av sykdom.

Store deler av Danmark ble onsdag rammet av kraftig vind, snøvær og regn. Snøværet kommer til å fortsette utover dagen og natt til torsdag, men det ventes at den kraftige vinden avtar i løpet av natten, opplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Onsdag ble også flere avganger fra Hirtshals til Kristiansand og Larvik innstilt av Color Line. Flere andre ferjeforbindelser til danske øyer som Bornholm, Tunø og Samsø er også innstilt.

Mer om