863 bryggeriarbeidere kan gå ut i streik torsdag

Onsdag er Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Drikke hos Riksmekleren. Om ikke de blir enige, går det mot bryggeristreik.

Det varsles bryggeristreik om ikke partene blir enige hos Riksmekleren. Foto: Berit Roald / NTB.
Det varsles bryggeristreik om ikke partene blir enige hos Riksmekleren. Foto: Berit Roald / NTB. Vis mer
Publisert

Fristen for meklingen, som begynner klokka 10.00, er ved midnatt natt til torsdag.

Til sammen har NNN varslet plassfratredelse for 863 medlemmer i 33 bedrifter, og det er både bryggerier og mineralvannfabrikker som blir rammet.

Blant de rammede bedriftene finner man giganter som Ringnes og Coca-Cola. Også bryggerier som Aas, E.C. Dahls, Hansa Borg og Mack kan ende opp med at arbeidere går ut i streik, samt flaskevannprodusentene Telemark Kildevann og Voss.

– Vi går selvsagt inn i meklingen med mål om å unngå konflikt. Men det er jo et stort uttak, og produksjonen kan stanse opp. Det vil få konsekvenser på sikt, sier kommunikasjonsdirektør Ingunn Storetvedt Eriksen i NHO Mat og Drikke.

Hun understreker at bransjeorganisasjonen ikke har full oversikt over hvordan hver enkelt bedrift vil bli rammet. Eriksen legger til at konsekvensene avhenger av hvor mye grossistene har på lager.

– Men produkter kan bli borte fra butikkhyllene på sikt, sier hun.

Bransjeansvarlig for bryggeri og mineralvann Ann Elise Hildebrandt i NNN skriver i en tekstmelding til NTB at konsekvensene av streiken kan bli både tomme ølkraner og butikkhyller.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer