854 nye coronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 854 koronasmittede i Norge. Det er 51 færre enn dagen før, men 491 flere enn samme dag i forrige uke.

Denne uken har svært mange testet seg for korona. Det bidrar til at mange flere tilfeller blir oppdaget. Her står folk i kø på koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner. Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne uken har svært mange testet seg for korona. Det bidrar til at mange flere tilfeller blir oppdaget. Her står folk i kø på koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken er det registrert til sammen 5.254 nye smittetilfeller i Norge.

Ved midnatt natt til søndag er det i alt registrert 79.800 koronasmittede personer her i landet. Det betyr at 6,5 prosent av alle koronasmittede i Norge siden pandemien startet i fjor, er registrert smittet i løpet av den siste uken.

I alt er nå 4,1 millioner koronatester utført her i landet.

177 koronapasienter var lørdag innlagt på sykehus. Det var 18 flere enn dagen før.

Til sammen er 632 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Nesten to av tre, 63,9 prosent av alle døde, er over 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

223 smittede i Oslo

Det er registrert 223 koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er nesten dobbelt så mange som samme dag i forrige uke da det ble registrert 127 tilfeller.

I bydelene Stovner og Grorud er smittetallet nå firesifret med 1.000 bekreftede koronasmittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene på Grorud. På Stovner er tilsvarende tall 1.015. Det betyr at 1 prosent av innbyggerne i de to bydelene er koronasmittet for tiden, viser tall fra Oslo kommune.

Smittetallene pleier å ligge litt lavere i helgene. Fredag ble det registrert 314 nye smittede og torsdag ble det satt rekord med 352 tilfeller på ett døgn.

Smittetrykket er lavest i Ullern og Nordre Aker med henholdsvis 214 og 224 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

I alt er 23.154 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Men nesten 14 prosent av tilfellene til nå i Oslo, til sammen 3.143, er registrert i løpet av de siste to ukene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer