84 år gammel høyreekstremist angrep fransk moské

To menn i 70-årene er alvorlig såret etter at en høyreekstrem 84-åring avfyrte flere skudd mot en moské i Bayonne i Frankrike.

To menn i 70-årene ble skutt og alvorlig såret da de overrasket en 84 år gammel høyreekstremist som forsøkte å sette fyr på døra til en moské i Bayonne sør i Frankrike. Foto: AP / NTB scanpix
To menn i 70-årene ble skutt og alvorlig såret da de overrasket en 84 år gammel høyreekstremist som forsøkte å sette fyr på døra til en moské i Bayonne sør i Frankrike. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge en pressemelding fra myndighetene ble to menn på 74 og 78 år skutt da de overrasket gjerningsmannen som forsøkte å sette fyr på døra til moskeen.

Begge de to ble sendt til sykehus, og tilstanden deres blir beskrevet som alvorlig.

Gjerningsmannen satte deretter fyr på en bil og forlot stedet. Han skal ha etterlatt gassflasker og en bensinkanne på stedet.

Ifølge fransk politi ble gjerningsmannen, 84 år gamle Claude Sinké, kort tid etter pågrepet ved hjemmet sitt i Saint-Martin-de-Seignanx i Landes.

Han har ifølge politiet erkjent at det var han som sto bak angrepet mot moskeen.

Sinké var i 2015 kandidat for Marine' le Pen's ytterliggående høyreparti National Front i regionvalget.

Le Pen var raskt ute med å fordømme angrepet i en Twitter-melding.

– Angrepet på Bayonne-moskeen er en ubeskrivelig handling som er helt i strid med alle verdier i bevegelsen vår. Slike forbrytelser må behandles med største alvor, skriver hun.

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner uttrykker «solidaritet og støtte til det muslimske samfunn» etter angrepet mot moskeen i Bayonne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer