828 nye coronasmittede siste døgn – smittehopp i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 828 coronasmittede i Norge. Det er 459 flere enn dagen før og 99 flere enn samme dag i forrige uke.

En sykepleier fra Bærum kommune sjekker ferdig fylte sprøyter med Pfizer-vaksine mot coronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum. Nesten 400.000 har nå fått den første vaksinedosen. Samtidig er smittetallene høyere enn på lenge. Foto: Heiko Junge / NTB
En sykepleier fra Bærum kommune sjekker ferdig fylte sprøyter med Pfizer-vaksine mot coronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum. Nesten 400.000 har nå fått den første vaksinedosen. Samtidig er smittetallene høyere enn på lenge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

828 smittede på ett enkelt døgn er blant de høyeste døgntallene siden epidemien startet. Døgnrekorden ble satt 6. januar med 930 smittede.

Ved midnatt natt til tirsdag er det i alt registrert 75.770 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 4.035 nye smittetilfeller i Norge. I alt er det nå utført fire millioner coronatester her i landet siden epidemien brøt ut for ett år siden.

391.072 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 209.419 personer har fått andre dose.

Nesten ny døgnrekord i hovedstaden

Det er registrert 293 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er godt over dobbelt så mange som samme dag i forrige uke og det nest høyeste døgntallet til nå i Oslo.

Samme dag i forrige uke ble det registrert 137 smittetilfeller. Snittet den siste uken er 192 smittede per dag.

Smittetrykket er klart høyest i Grorud bydel med 765 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det er mer enn fire ganger så høyt som i Ullern bydel, der tallet er 179, som ligger lavest av bydelene i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer