Bombefabrikk i lufta

79 skadd i eksplosjon på bombefabrikk i Russland

Minst 79 mennesker er skadd i en eksplosjon på en bombefabrikk i Dzerzjinsk i Russland, opplyser lokale tjenestemenn til russiske medier. To personer er savnet.

Røyk stiger opp etter eksplosjonen i en russisk sprengstoffabrikk lørdag. Fabrikken i Dzerzjinsk produserer blant annet TNT. (Foto: Alina Yegorova / AP / NTB scanpix).
Røyk stiger opp etter eksplosjonen i en russisk sprengstoffabrikk lørdag. Fabrikken i Dzerzjinsk produserer blant annet TNT. (Foto: Alina Yegorova / AP / NTB scanpix). Vis mer
Publisert

Representanter for Kristall-fabrikken sier til nyhetsbyrået Interfax at fem personer som var på jobb på stedet da eksplosjonen inntraff, er blitt brakt i sikkerhet. Viseguvernøren i regionen Nizjnij Novgorod, Dmitrij Krasnov, opplyser imidlertid til statlig russisk TV at to personer er savnet.

Ulykkesstedet ligger rundt 400 kilometer øst for Moskva. Fabrikken produserer bomber for det russiske forsvaret og sprengstoff til sivilt bruk. Det brøt ut brann etter eksplosjonen.

De 79 som er rammet har lette eller moderate skader, opplyser en kilde i det lokale helsevesenet til nyhetsbyrået TASS.

– 38 er fabrikkarbeidere og 41 andre innbyggere i byen. Det er ingen barn blant de skadde, heter det i en uttalelse fra helsemyndighetene. Totalt er 15 innlagt på sykehus, men skadene skal ikke være livstruende for noen av dem.

180 hus i nærheten fikk skader i eksplosjonen. I tillegg til de mange bolighusene, er også fem fabrikkbygninger rammet.

En etterforskning av mulige brudd på sikkerhetsreglene er satt i gang, og lokale redningstjenester opplyser at mer enn 300 personer og 50 kjøretøy deltar i opprydningsarbeidet etter ulykken.

Fabrikken ble bygget i 1953. Bilder i sosiale medier viser en røyksøyle som stiger opp fra bygningen etter eksplosjonen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer