78 registrert smittet i Bergen siste døgn

Den siste uka har tallet på smittede i Bergen steget. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Den siste uka har tallet på smittede i Bergen steget. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Aldersspennet blant de smittede er fra 1 til 84 år, opplyser Bergen kommune på sine nettsider. Tre av dem er over 60 år.

Elleve av de 78 nye smittede har ukjent smittevei, og det er påvist smitte hos én beboer på både Slettemarken sykehjem og Arna helseheim.

Ifølge ukerapporten fra smittevernoverlegen i Bergen ble det totalt registrert 526 smittede i forrige uke i vestlandsbyen. 4,9 prosent av dem som ble testet for koronavirus, testet positivt.

Smitten økte i forrige uke

Antallet nye tilfeller økte med 38 prosent i Bergen fra uke 44. Det er en økende andel smittede med ukjent smittevei, og det estimerte R-tallet er stigende.

Det er i Helse Bergens opptaksområde beregnet til å være 1,6. På landsbasis er R-tallet fra 1. oktober beregnet til å være 1,4.

FRAKTET HJERTE: Et sykehushelikopter som fraktet et donert hjerte fikk store problemer ved landing. Video: Privat / AP / Fox. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Andelen smittede er høyest i aldersgruppen mellom 20 og 29 år. I forrige uke utgjorde denne gruppen 32 prosent av de meldte tilfellene. Den største økningen av smittede er imidlertid i aldersgruppen 60 til 69 år. Det er også en markant økning i smittede under 12 år, ifølge ukerapporten.

Smitte ved 19 skoler

Bergensavisen melder at det onsdag var bekreftet smitte ved 19 kommunale skoler i kommunen. Ifølge avisens oversikt hadde 1.060 elever ved skolene denne uka enten karantene eller hjemmeskole på grunn av smittetilfeller.

Ved de fleste skolene er det ett bekreftet smittetilfelle, mens det på skolene Slåtthaug og Gimle er meldt om flere smittede. Også Skeie skole har to bekreftede smittetilfeller.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer