Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

77 personer anmeldt etter fiske­kontroll i Oslofjorden

Politiet har gjort store beslag av teiner og fiskeredskaper i ytre del av Oslofjorden. 77 personer er anmeldt.

Publisert

Miljøkoordinator Jon Galteland i Sørøst Politidistrikt har hatt en kontroll fra svenskegrensa til kysten av Buskerud, Telemark og Vestfold. Kontrollen har medført at det er reist straffesaker mot 16 i Østfold og 61 på vestsiden av Oslofjorden, skriver Fiskeribladet.

– I Østfold ble det gjort store beslag i redskaper knyttet til yrkesfiske, mens i Buskerud og Telemark er det mest fritidsfiske, sier Galteland.

Etter forbudet mot å fiske torsk i Oslofjorden, er det også ulovlig å sette garn eller ruser som kan medføre slik fangst. Slike redskaper er også beslaglagt.

Torskebestanden i Oslofjorden er truet. For å bygge bestanden opp igjen er det nå forbudt å fiske torsk fra kysten av Telemark til svenskegrensen.

I tillegg er alt torskefiske forbudt fra og med 1. januar til og med 30. april i 14 definerte områder hvor torsken gyter, fra Lindesnes til svenskegrensen. Fiskeridepartementet har varslet at de vil vurdere effekten av tiltakene etter tre år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.