77 personer anmeldt etter fiske­kontroll i Oslofjorden

Politiet har gjort store beslag av teiner og fiskeredskaper i ytre del av Oslofjorden. 77 personer er anmeldt.

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Miljøkoordinator Jon Galteland i Sørøst Politidistrikt har hatt en kontroll fra svenskegrensa til kysten av Buskerud, Telemark og Vestfold. Kontrollen har medført at det er reist straffesaker mot 16 i Østfold og 61 på vestsiden av Oslofjorden, skriver Fiskeribladet.

– I Østfold ble det gjort store beslag i redskaper knyttet til yrkesfiske, mens i Buskerud og Telemark er det mest fritidsfiske, sier Galteland.

Etter forbudet mot å fiske torsk i Oslofjorden, er det også ulovlig å sette garn eller ruser som kan medføre slik fangst. Slike redskaper er også beslaglagt.

Torskebestanden i Oslofjorden er truet. For å bygge bestanden opp igjen er det nå forbudt å fiske torsk fra kysten av Telemark til svenskegrensen.

I tillegg er alt torskefiske forbudt fra og med 1. januar til og med 30. april i 14 definerte områder hvor torsken gyter, fra Lindesnes til svenskegrensen. Fiskeridepartementet har varslet at de vil vurdere effekten av tiltakene etter tre år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer