Flyktninger reddet i Middelhavet

75 mennesker reddet etter å ha vært strandet på et tunfiskgarn i Middelhavet

En gruppe svært lettede migranter og flyktninger ble torsdag brakt i land i Malta etter å ha klamret seg til et tunfiskgarn utenfor øya.

En redningsbåt leter etter de savnede etter at en turistbåt kantret og sank etter å ha blitt truffet av et større skip. Foto: Laszlo Balogh / AP / NTB scanpix
En redningsbåt leter etter de savnede etter at en turistbåt kantret og sank etter å ha blitt truffet av et større skip. Foto: Laszlo Balogh / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I alt 75 personer ble oppdaget og reddet av maltesiske soldater onsdag kveld.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) på Malta opplyser på Twitter at flyktningene og migrantene var utmattet, sultne og svært lettet over å komme i land etter å ha tilbrakt tre dager på havet.

Maltas forsvar melder at de har gjennomført flere redningsoperasjoner sammen med den italienske kystvakten, for å støtte Libyas kystvakt.

En annen gruppe er brakt til den italienske øya Lampedusa.

Ifølge den tyske organisasjonen Sea Watch har ytterligere 90 mennesker vært strandet på havet i 35 timer. Et fem år gammelt barn skal ha dødd under overfarten.

– Den italienske marinen venter på at den libyske kystvakten skal gripe inn, selv om det koster liv? Behovet for redning forsvinner ikke selv om de ser en annen vei, tvitret Sea Watch torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer