747 nye coronasmittede registrert siste døgn – høyeste siden tidlig i april

Smittehoppet det siste døgnet er ikke overraskende, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Fortsatt er det uvisst hvor alvorlige følgene blir.

Det er registrert 747 nye koronatilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste antallet siden 8. april, da det ble registrert 878 nye tilfeller. Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB
Det er registrert 747 nye koronatilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste antallet siden 8. april, da det ble registrert 878 nye tilfeller. Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke siden 8. april, da det ble registrert 878 nye tilfeller, har tallet vært høyere.

– Hadde disse tallene kommet for et halvt år siden, ville de skremt vannet av oss, sier Nakstad til NTB.

Nå er ikke situasjonen like alvorlig fordi så mange er vaksinert. For hver uke som går, blir konsekvensene mindre alvorlige. Likevel er det viktig å være på vakt for å hindre smitte.

– Det er vanskelig å si hvor mange innleggelser det blir de neste ukene, det spørs hvilke aldersgrupper som smittes mest. Vi er mest bekymret for uvaksinerte i høyere aldersgrupper, sier han.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 537 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 465, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 6,7 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 145.761 personer testet positivt.

Til nå har 3.770.850 personer fått første dose av koronavaksinen, og 2.253.553 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 32 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

Til sammen er 810 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

105 i Oslo

Det er registrert 105 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er tre under snittet de sju foregående dagene.

105 tilfeller er 29 færre enn på mandag, og elleve færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 88 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i bydelene Søndre Nordstrand og Stovner. Der ligger smittetrykket på 324 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og der ble det registrert henholdsvis ti og sju nye smittede siste døgn.

Etter det følger Alna med 283 smittede per 100.000 innbyggere. Her ble sju registrert smittet siste døgn.

Nordstrand har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 88 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble registrert fire nye smittede i bydelen siste døgn.

Totalt er 39.702 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Smittetallene har økt de siste ukene, men byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa tirsdag til NTB at han ikke er bekymret.

– Selv med økende smitte er det i dag kun tre personer innlagt på sykehusene i Oslo og Ahus på grunn av covid-19. Til sammenligning var det rundt 50 i begynnelsen av mai, da vi hadde lignende nivå på smitten. Det viser tydelig at sykdomsbyrden blir mye lavere når så mange er vaksinert, og at det ikke har så mye for seg å sammenligne smittetallene nå med tidligere i pandemien, sa Johansen.

– Vaksineringen beskytter i stor grad mot alvorlig sykdom, og det gjør at vi kan leve med høyere smittetall nå enn vi kunne før, la han til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer