744 millioner kroner i minus for SAS

I fjerde kvartal går SAS med et underskudd på 744 millioner kroner, mot et underskudd på 2,6 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Det kommer fram i resultatet for fjerde kvartal, som er perioden august-oktober. Tallene er i svenske kroner, som er tilnærmet lik den norske kronen.

Fra november 2020 til oktober i år har flyselskapet tapt over 6,5 milliarder kroner. Helårsresultatet i fjor var minus 9,2 milliarder kroner. Fortsatt usikkerhet rundt koronasituasjonen har dempet innhentingen.

Omsetningen i fjerde kvartal er på nær 5,8 milliarder kroner, opp fra 3 milliarder i tredje kvartal. Resultatet før skatt er minus 945 millioner kroner, som er langt bedre enn minus 3,3 milliarder kroner kvartalet før.

– Det er gledelig å se at den positive trenden fra sommeren fortsetter med økende etterspørsel og billettsalg. 2021 var likevel ett at de mest utfordrende årene i flybransjens historie, og fremtiden er fortsatt vanskelig å forutse først og fremst på grunn av utfordringene knyttet til den pågående pandemien, sier SAS-sjef Anko Van der Werff i en uttalelse.

Antall passasjerer økte i fjerde kvartal, og det samme gjorde salget av billetter. Det førte til at kapasiteten økte med 43 prosent fra tredje kvartal, mens antall passasjerer økte med 73 prosent.

(©NTB)

Mer om