72-åring fra Askøy døde av blodforgiftning som følge av campylobacterbakterier

En foreløpig obduksjonsrapport viser at en 72 år gammel kvinne fra Askøy døde av blodforgiftning som trolig fulgte av campylobacterbakterier.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen døde på Haukeland universitetssjukehus 12. juni.

– Den foreløpige undersøkelsen konkluderer med at dødsårsaken trolig er blodforgiftning som følge av infeksjon. Det er påvist DNA fra campylobacter hos kvinnen, og campylobacterbakterier har trolig ført til en tarminfeksjon som har medført blodforgiftning, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Kvinnen hadde en annen alvorlig sykdom og svekket immunforsvar. Hun var derfor ekstra utsatt for infeksjoner og påfølgende blodforgiftning, ifølge politiet.

Over 2.000 askøyværinger har blitt syke av drikkevannet i kommunen.

En ettåring døde også i juni. Også her viste den foreløpige obduksjonsrapporten at dødsfallet har sammenheng med en infeksjon som kan ha blitt forverret av campylobacter.

Høydebassenget på Askøy som har blitt identifisert som kilde for forurensningen av drikkevannet, ble tømt i helgen. Alt vannet ble tømt ut via avløpsnettet slik at det ikke kunne komme ut igjen på drikkevannsnettet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer