7 bilder som viser hvordan dyr brukes som underholdning

Boksende bjørner, gjess i kappløp og ape med kjetting rundt halsen.

Dagbladet skriver onsdag om et bilde av en ape som tilsynelatende kryper livredd sammen foran en mann med pisk. Bildene er av en sirkusape i kinesiske Suzhou, hvor aper blir mishandlet for menneskers fortjeneste og forlystelse, skriver avisen. Apen ser tydelig redd ut når treneren kommer med pisk. (Foto: REUTERS/William Hong Apen ser tydelig redd ut når treneren kommer med pisk. (Foto: REUTERS/William Hong   Her trenes apen på stylter med kjetting rundt halsen. (Foto: REUTERS/William Hong)Her trenes apen på stylter med kjetting rundt halsen. (Foto: REUTERS/William Hong)   Tilfellet med apen er bare et av mange. SOL har samlet flere eksempler som viser hvordan dyr trenes opp og brukes som underholdning for mennesker:

Bjørner i boksekamp

Her trenes to bjørner opp til en dyreolympiade i Kina. (Foto: AP/Scanpix)Her trenes to bjørner opp til en dyreolympiade i Kina. (Foto: AP/Scanpix)  

Balanserende geit

Her trenes en geit i Pakistan opp til å underholde mennesker.   (Foto: AFP/Scanpix) Her trenes en geit i Pakistan opp til å underholde mennesker.
(Foto: AFP/Scanpix)  

Dansende bjørn

Her danser en bjørn i gatene i Pakistan mens et barn slår på en tromme. (Foto: AFP/Scanpix)Denne bjørnen er trent opp til å danse i gatene i Pakistan. (Foto: AFP/Scanpix)  

Vektløfter-ape

En ape driver med vektløfting under en dyreolympiade i Kina. (Foto: AP/Scanpix) En ape driver med vektløfting under en dyreolympiade i Kina. (Foto: AP/Scanpix)  

Gjess-kappløp

Gjess i aksjon på løpebanen under en dyreolympiade i Kina. (Foto: AP/Scanpix)Gjess i aksjon på løpebanen under en dyreolympiade i Kina. (Foto: AP/Scanpix)