69 med mutert virus i Nordre Follo – forbereder skolene på gjenåpning

Skolene i Nordre Follo går trolig over til rødt nivå fra og med neste uke, ifølge rektoren ved Langhus skole.

Det går mot gjenåpning på Langhus skole. Foto: Torstein Bøe / NTB
Det går mot gjenåpning på Langhus skole. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

– Nå planlegger vi for rødt nivå, det er det vi har fått signaler om, sier rektor Liv Glemming ved Langhus skole i Nordre Follo til NRK.

Skolen ligger noen hundre meter unna Langhus bo- og servicesenter, som er sentrum for utbruddet av den muterte koronavirusvarianten fra Storbritannia. Den førte til at hele Nordre Follo kommune stengte ned 22. januar, deriblant skoler og barnehager. De siste dagene har elevene hatt hjemmeundervisning.

Nå skal altså skolene ha fått beskjed om at det går mot gjenåpning kommende uke. Rødt nivå betyr likevel en svært uvanlig skolehverdag, med mindre grupper, redusert skoledag, og faste oppmøtesteder og områder i skolegården.

Ordfører Hanne Opdan (Ap) i Nordre Follo sier kommunen nå har registrert 69 bekreftede tilfeller av det muterte koronaviruset. Kommunen venter i tillegg på svar fra ytterligere 100 prøver.

De fleste som blir bekreftet smittet med det muterte viruset, har testet positivt for koronaviruset fra før. Det trengs en ekstra analyse av prøven for å bekrefte at det er det muterte viruset vedkommende er smittet med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer