65 døde i forbindelse med branner i Algerie

Dødstallet etter omfattende skogbranner som sprer seg i Algerie, har steget til minst 65.

En fortvilet mann betrakter en skogbrann ved landsbyen Larbaa Nath Irathen i Tizi Ouzou i Algerie. Foto: Fateh Guidoum / AP / NTB.
En fortvilet mann betrakter en skogbrann ved landsbyen Larbaa Nath Irathen i Tizi Ouzou i Algerie. Foto: Fateh Guidoum / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Soldater er satt inn for støtte opp om brannmannskapene som har strukket kapasiteten til det ytterste i kampen mot flammene fra minst 50 branner. 28 av dem er blant de døde.

Videoer og bilder av innesperrede beboere, livredde husdyr og tidligere skogkledde fjellsider som nå bare er dekket av svartsvidde trestubber, florerer i sosiale medier.

Kraftige vindkast bidrar til at brannene sprer seg i det knusktørre landskapet som er et resultat av en hetebølge i hele middelhavsregionen den siste tiden.

Til sammen 69 branner i 17 provinser var fortsatt aktive onsdag, de fleste av dem i Tizi Ouzou-distriktet øst for hovedstaden Alger.

Myndighetene har mistanke om at flere av brannene er påsatt, og flere personer er pågrepet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer