622 nye koronasmittede siste døgn - 173 i Oslo

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 26.506 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 622 meldte tilfeller siste døgn.

Over 1,9 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Her fra en teststasjon i Fyllingsdalen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
Over 1,9 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Her fra en teststasjon i Fyllingsdalen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 60 flere enn det som ble registrert dagen før. Siden sist torsdag er det registrert 3.931 nye smittetilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Over 1,9 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

173 nye smittede i Oslo

Det er registrert 173 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo siste døgn. Det er en økning på 47 smittetilfeller fra dagen før.

En teknisk feil hos Oslo kommune førte til at antall smittede sist døgn ble oppgitt å være 31.

Dette ble senere trukket tilbake.

Forsinkelse i datagrunnlaget

FHI skriver i sin ukerapport at den økende smitten i Norge har ført til forsinkelse i de innmeldte tallene til MSIS.

For forrige uke og uken før det mangler informasjon om smitteland og smittesituasjon for 59 prosent av smittetilfellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer