617 nye coronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 21.955 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 617 meldte tilfeller siste døgn.

Oslo 20201103. Helse- og omsorgsminister Bent Høie på regjeringens pressekonferanse om kornavirus-situasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20201103. Helse- og omsorgsminister Bent Høie på regjeringens pressekonferanse om kornavirus-situasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Økningen på 617 er den nest høyeste under pandemien så langt etter mandagens rekordhøye økning på 704 smittetilfeller.

De siste to dagene er økningen på 1.321 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

– Økningen skyldes ikke bare flere som blir testet

Det er så langt testet 1.729.701 personer for covid-19 i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sa til Dagbladet tirsdag at økningen i smittetallene ikke bare skyldes at flere blir testet.

– Vi ser at det både er økende smittetall, men også en stigende andel av de testede som tester positivt. Det betyr at økningen ikke bare skyldes mye testing, men at det er en reell økning i samfunnet, sier han.

Tirsdag var det registrert 61 innlagte med covid-19 ved norske sykehus, tre færre enn mandag. Antall pasienter som får respiratorbehandling er også tre, som er det samme som mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer