61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

Av de 600 passasjerene som kom med to fly fra Sør-Afrika til Nederland fredag, har 61 testet positivt for korona.

Av de 600 passasjerene som kom med to fly fra Sør-Afrika til Nederland fredag, har 61 testet positivt for korona. Her fra et av flyene – KLM flight 598, som kom fra Cape Town. Foto: UGC via AP / NTB
Av de 600 passasjerene som kom med to fly fra Sør-Afrika til Nederland fredag, har 61 testet positivt for korona. Her fra et av flyene – KLM flight 598, som kom fra Cape Town. Foto: UGC via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske avisa Algemeen Dagblad skriver ifølge VG at det ikke er kjent om de er smittet med den nye varianten omikron, men helsemyndighetene i landet analyserer nå prøvene for å finne ut av dette.

Fredag morgen landet to fly fra Sør-Afrika på Schiphol ved Amsterdam. Samme morgen innførte nederlandske myndigheter flyforbud for alle flygninger fra det sørlige Afrika.

Passasjerene måtte vente i rundt fire timer på å få gå av flyet. Nederlandske helsemyndigheter ville teste samtlige passasjerer. De som har testet positivt er satt i karantene i et hotell nær flyplassen.

De reisende kom fra Cape Town og Johannesburg i Sør-Afrika. Nederland er allerede i beredskap på grunn av økende koronasmitte.

Fredag innførte Nederlands regjering nye restriksjoner som trer i kraft søndag. Det handler blant annet om kveldsstenging, som innebærer at kinoer, teatre og klesbutikker må stenge senest klokka 17.

Den nye omikron-varianten har fått Norge og flere andre land til å stenge for flygninger fra Sør-Afrika og nabolandene Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Lesotho og Eswatini.

Så langt er Belgia det eneste europeiske landet som har registrert smitte med den nye varianten. Det skjedde fredag da en ung, uvaksinert kvinne ble testet positivt for varianten, ifølge AFP.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer