6.000 elever tok hurtigtest – bare tre var positive

Resultatene av massetestingen i Oslo-skolen gir håp om at alle elever kan gå på skolen fram til ferien. Bare tre elever har testet positivt.

Oslo kommune massetester skoleelever. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo kommune massetester skoleelever. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

I mai er det så langt gjennomført over 6.000 hurtigtester på videregående skoler i Oslo, melder Aftenposten.

Massetesting i videregående skole er et tiltak Oslo kommune bruker for å oppdage eventuell smitte i skolen raskt. Neste uke vil alle videregående skoler være en del av programmet. Også utvalgte ungdomsskoler startet testing denne uken.

– Vi har vært veldig opptatt av at vi skal ha noe å tilby for å bidra til trygghet og forutsigbarhet, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

For å gjennomføre testingen og analysen av hurtigtestene, har Utdanningsetaten ansatt rundt 70 koronaverter. Thorkildsen innrømmer at hun har vært spent på hvor mange positive tester det ville bli.

– At det er såpass få, er veldig bra. Om det er superspredere blant dem, så vet vi at om vi ikke hadde fanget dem opp så kunne det ført til at skoler måtte stenge eller veldig mange måtte i karantene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer