60 år for drap på rapper

En mann som skjøt og drepte den Grammy-vinnende rapperen Nipsey Hussle på åpen gate i Los Angeles i 2019, må sitte i fengsel i minst 60 år.

Rapperen Nipsey Hussle ble drept på åpen gate i Los Angeles i 2019. Arkivfoto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB
Rapperen Nipsey Hussle ble drept på åpen gate i Los Angeles i 2019. Arkivfoto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Drapet sendte sjokkbølger gjennom musikkverdenen. Eric Holder har ikke nektet for at han drepte Hussle. Holders advokater har imidlertid argumentert med at det var en tankeløs og impulsiv kriminell handling.

Det var i fjor at Holder ble funnet skyldig i drapet på Hussle. Holder handlet med overlegg da han skjøt Hussle minst ti ganger etter en krangel, står det i dommen.

Holder ble onsdag dømt til minimum 25 års fengsel for drapet, samt ytterligere 25 år fordi det ble brukt skytevåpen. I tillegg er Holder dømt til ti flere år for skyting og for å ha såret to andre menn som var i nærheten.

Drapet på 33 år gamle Hussle, som tidligere var et gjengmedlem, skjedde foran en klesbutikk. Mange i musikkbransjen hyllet etter drapet Hussles musikktalent og aktivisme for lokalmiljøet.

Eric Holder må tilbringe minst 60 år bak murene. Arkivfoto: Apu Gomes / AP / NTB
Eric Holder må tilbringe minst 60 år bak murene. Arkivfoto: Apu Gomes / AP / NTB Vis mer

Hussle hadde skapt om kvartalet der han pleide å henge som gjengmedlem, til et senter for jobbskaping ved å opprette selskapet Marathon Clothing. Men Hussle hadde fortsatt forbindelser til gjengverdenen han vokste opp i.

32 år gamle Holder var også gjengmedlem, og begge hadde tilhørt den samme banden.

Holders forsvarer Aaron Jansen viser til at Holder har psykiske problemer, at han allerede har mottatt drapstrusler, og at «livet hans i fengsel kommer til å bli et helvete så lenge det varer».

(©NTB)

Mer om