Vis mer

6 ting du bør få med deg om valget dagen derpå

Lav valgdeltagelse og kjendiser til makten.

(upublisert) Opprettet 1. Nordmenn liker ikke å stemme


  (FOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix)

  Under 60 prosent av befolkningen har avgitt stemme, skal vi tro på de siste prognosene. Oppslutningen kan være en av de svakeste i historien, skriver NRK.


 2. Regjeringen skal få det tøft ved neste valg


  (FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix)

  Statsminister Erna Solberg (H) siterte Arnold Schwarzenegger etter Høyre-nedturen.

  - «I'll be back» i 2019, sa Solberg.

  Men aviskommentatorene er alle enige om at dét er heller tvilsomt.

  – Tendensen i dette valget er klar: Om to år ryker Erna Solberg og hennes folk ut av regjeringskontorene. Dagens borgerlige samarbeid styrer rett mot det store skjæret, skriver VGs Frithjof Jacobsen.


 3. Flest rømte fra Fremskrittspartiet


  (FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix)

  Beregninger av flere hundre meningsmålinger de siste ti månedene viser at Fremskrittspartiet er partiet flest velgere rømte fra da stemmen skulle legges i urnen, skriver NTB.


 4. Sultan kan bli ordfører i Oslo


  (FOTO: Stig B. Hansen / Aftenposten)

  Miljøpartiet De Grønne har fått sitt store gjennombrudd, og gjorde et supervalg i Oslo. Nå er det gode muligheter for at Shoaib Sultan blir Oslos nye ordfører.

  Men han får trolig hard kamp fra Arbeiderpartiets Raymond Johansen.


 5. Kjendiser til politikken


  (FOTO: Stian S. Møller / Gonzales Photo)

  MPG har flere kjente ansikter med seg på laget. Komikeren Shabana Rehman og rockeartisten Ida Maria er blant landets nye kommunepolitikere, i henholdsvis Oppegård i Akershus og Nesna kommune i Nordland.


 6. Farmen-vinner vant igjen


  (FOTO: Therese Alice Sanne / VG)

  Magnhild Vik er virkelig i medvind: I fjor vant hun Farmen på TV 2, og nå er det klart at realitydeltakeren og Sp-politikeren etter alt å dømme blir ordfører i hjembygda Rauma kommune, skriver Dagbladet.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.