Vis mer

6 ting alle som ikke har sett «Making a murderer» bør vite

Seriesuksessen har fått nettet til å koke.

(upublisert) Opprettet 1. En thriller fra virkeligheten


  «Making a murderer» er Netflix's første originale krim fra virkeligheten. Serien handler om Steven Averys sjokkerende møte med det amerikanske rettsvesenet. Handlingen strekker seg over 10 episoder, og hver episode varer omlag 60 minutter.

  - Det er et helt utrolig antall vrier og vendinger i denne historien, det føles som det burde være fiksjon, uttaler Lisa Nishimura, dokumentarredaktør i Netflix, i en pressemelding.

  (FOTO: NTB scanpix / skjermdump Youtube «Making A Murderer»)


 2. Laget over 10 år


  Det er duoen Laura Ricciardi og Moira Demos som står bak Netflix-suksessen. Prosjektet startet i 2005, og de har brukt hele 10 år på den sjokkerende dokumentarserien. Serieskaperne har vært grundige og treffsikre i sitt utvalgt av de nesten 700 timene med opptak som de sitter på.


 3. Sammenlignes med «Serial»


  «Making a murderer» har blitt godt mottatt av anmeldere, og sammenlignes blant annet med HBO-dokumentaren «The Jinx» og podcasten «Serial». The Atlantic skriver at serien faktisk kan overgå sine forgjengere.


 4. - Serien bør få Nobelpris


  Morddokumentareren har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier, og har særlig fått Twitter til å koke.

  Ricky Gervais, skriver at det er den beste dokumentaren har noen gang har sett og at den fortjener en Nobelpris. Komikeren og regissøren er langt fra den eneste kjendisen som har blitt blitt at «Making a murderer»-basillen:

 5. Hvem er Steven Avery?


  Avery ble for første gang et kjent navn i USA da han ble dømt før en brutal overfallsvoldtekt i 1985. 18 år senere avslørte DNA-prøver at de hadde satt feil mann bak murene. To år senere blir Avery siktet for et bestialsk drap på Teresa Halbach.

  Serien «Making a murderer» forteller Averys historie, og følger han gjennom rettsaken hvor han står ovenfor en drapsdom.


 6. Omstridt tilståelse


  En annen sentral person i «Making a murderer» er Brendan Dassey, Averys nevø. Han var 16 år da Teresa Halbach ble funnet drept.

  Samtidig som han er et nøkkelvitne i rettsaken mot Steven Avery, står han ovenfor sin egen rettssak. Dassey tilstår å ha deltatt i drapet på Halbach, men trekker senere tilståelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.