581.000 nordmenn er ikke fullvaksinert

Coronavaksineringen her i landet har nesten stoppet opp, skriver Aftenposten. Nesten halvparten av dem som ikke har tatt vaksine, er født utenfor Norge.

For voksne født i Norge andelen vaksinerte 91 prosent, men den er 69,5 prosent blant utenlandskfødte voksne. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
For voksne født i Norge andelen vaksinerte 91 prosent, men den er 69,5 prosent blant utenlandskfødte voksne. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Aftenposten er 581.000 voksne nordmenn ikke fullvaksinert. I 295 av landets 356 kommuner har en ikke nådd målet om å fullvaksinere 90 prosent av den voksne befolkningen.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet mener det er naturlig at framgangen ikke er like rask nå, men understreker at det pågår et viktig arbeid i kommunene.

– Det legges mer vekt på kampanjer mot lommer i befolkningen som har lav vaksinasjonsdekning, sier Vold.

Ifølge Aftenposten er andelen vaksinerte svært lav i flere store innvandrergrupper, og 46,7 prosent av de voksne som ikke er vaksinert i Norge, er født i utlandet.

For voksne født i Norge andelen vaksinerte 91 prosent, men den er 69,5 prosent blant utenlandskfødte voksne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer