562 nye coronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 25.884 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 562 meldte tilfeller siste døgn. 126 nye smittede i Oslo.

Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 31 færre tilfeller enn det som ble registrert dagen før. Den siste uken er det registrert 3.889 nye smittetilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Nærmere 1,9 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

I alt 104 koronapasienter var innlagt på sykehus tirsdag. Det er sju flere enn dagen før og det høyeste antallet siden april. Av disse får tolv behandling med respirator. Det er tre færre enn dagen før.

Til sammen er 285 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, ifølge foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19 er ikke alltid mulig å slå fast. Vel halvparten, 53 prosent, av de døde er menn, og folk i 80-årene utgjør den største gruppen.

126 i Oslo

Det er registrert 126 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo siste døgn. Det er en nedgang på 77 smittetilfeller fra dagen før.

Samme dag i forrige uke ble det registrert 158 nye smittede.

I alt er det nå registrert 1.794 nye smittetilfeller i Oslo de siste 14 dagene.

Det er fremdeles flest i aldersgruppen 20–29 år som blir smittet, og det er litt flere menn enn kvinner som blir registrert smittet.

Bydel Stovner og bydel Søndre Nordstrand har fremdeles det høyeste smittetrykket, med et smittetrykk per 100.000 innbyggere de siste to ukene på henholdsvis 447,2 og 435,2 tilfeller.

Bydel Ullern har nå det laveste smittetrykket i Oslo med 40 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 115,6 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer