56 døde: Sjekker boligblokker etter storbrann

Vietnam er i sorg etter at en boligblokk tok fyr i hovedstaden Hanoi, og 56 mennesker omkom. Nå skal boligblokker over hele landet sjekkes.

En vakt i kjelleren på den brannrammede boligblokka. Der er her brannen antas å ha startet sent tirsdag kveld. Foto: Hau Dinh / AP / NTB
En vakt i kjelleren på den brannrammede boligblokka. Der er her brannen antas å ha startet sent tirsdag kveld. Foto: Hau Dinh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Boligblokken som begynte å brenne rett før midnatt tirsdag, hadde ti etasjer og kun én utgang. Den var ikke utstyrt med brannstige på utsiden, og en av blokkens vegger hadde ingen vinduer overhodet. På en av de andre veggene var det kun ventilasjonsluker.

Nå varsler regjeringen at de vil skjerpe brannsikkerheten i boligblokker over hele landet og at lovbrudd kommer til å bli hardt straffet. Politiet over hele landet har fått ordre om å inspisere brannsikkerheten i bygg med såkalte minileiligheter, samt i tett befolkede utleiebygg.

Eieren av den brannrammede boligblokka er pågrepet. Den ble bygget i 2015, og ifølge vietnamesiske medier ble det kun gitt tillatelse til å bygge seks etasjer.

Om lag 150 mennesker bodde i de over 40 minileilighetene. Blant de 56 dødsofrene var fire barn. 37 personer ble skadd, flere av dem fordi de hoppet ut av vinduer.

En rekke beboere er fortsatt i sjokk etter tragedien, opplyste politiet og sykehusansatte torsdag.

(©NTB)

Mer om