Tesla:

54 lovbrudd på ni år

Siden 2015 har Tesla fått pålegg om å rette 54 brudd på arbeidsmiljøloven. Ulovlig skiftarbeid, opplæringssvikt og «kjemisk helsefare» er blant bruddene.

Arbeidstilsynet har avdekket lovbrudd knyttet til blant annet arbeidsavtaler, manglende risikovurderinger, opplæringssvikt, helseskadelig støy og håndteringen av farlige kjemikalier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Arbeidstilsynet har avdekket lovbrudd knyttet til blant annet arbeidsavtaler, manglende risikovurderinger, opplæringssvikt, helseskadelig støy og håndteringen av farlige kjemikalier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Siden 2015 har 21 tilsyn resultert i vedtak om pålegg for 54 brudd på arbeidsmiljøloven. Det betyr at tilsynet i snitt har avdekket 2,6 lovbrudd for hvert Tesla-tilsyn, skriver Dagens Næringsliv.

Bransjesnittet ligger like under to.

Fire av de 54 lovbruddene var pågående saker ved inngangen til 2024. Det inkluderer et pålegg om å rette opp i «kjemisk helsefare», hvor tilsynet har krevd tiltak for å «hindre eksponering for kjemiske forurensninger i arbeidsmiljøet og forebygge helseskader», ifølge DN.

(©NTB)