52 smittet i stort utbrudd i Kristiansand

Et utbrudd knyttet til en boligblokk i Kristiansand har ført til at 52 personer har fått påvist koronasmitte. Kommunen tror utbruddet er under kontroll.

Kristiansand kommune har påvist det som er ett av de største smitteutbruddene i byen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Kristiansand kommune har påvist det som er ett av de største smitteutbruddene i byen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Smitteveien er kartlagt for 50 av de 52, og det er derfor kommunen mener utbruddet er under kontroll, skriver Fædrelandsvennen. Sosial kontakt kombinert med en mer smittsom virusvariant er trolig grunnen til at utbruddet er blitt så stort.

– Dette er et av de største utbruddene i Kristiansand. Men det var flere smittede i utbruddet i rusmiljøet, sier assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton i Kristiansand kommune.

En boligblokk er sentral i smitteutbruddet. Det er kartlagt at smitten derfra er spredt utover flere ulike adresser i byen, primært via nærkontakter hjemme hos de involverte. I tillegg vises det til språkproblemer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer