50.000 pensjonister i utlandet får 4,4 milliarder kroner fra Nav

De siste ti årene har tallet på alderspensjonister i utlandet økt med 73 prosent. Fire av ti mottakere er norske statsborgere.

Nav utbetalte i fjor 517 millioner kroner til alderspensjonister i Spania. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Nav utbetalte i fjor 517 millioner kroner til alderspensjonister i Spania. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi ser at stadig flere personer fra andre land har jobbet i Norge noen år og tjent opp rett til alderspensjon fra Nav. Dette gjelder særlig borgere i EU/EØS-landene. I tillegg velger en god del nordmenn å flytte til andre land etter at de har tatt ut alderspensjon, sier seksjonssjef Ole Christian Lien i Nav.

I 2009 var det 27.900 alderspensjonister som bodde fast eller midlertidig i andre land. I 2018 bodde det 48.400 pensjonister i utlandet, en økning på 73 prosent.

Det ble i alt utbetalt 4,4 milliarder kroner til alderspensjonister i utlandet. De tre landene som mottok mest var Sverige, Spania og Danmark, med henholdsvis 1,5 milliarder, 517 millioner og 427 millioner kroner.

Fire av ti alderspensjonsmottakere i utlandet er norske statsborgere. Disse mottok 63 prosent av pensjonsutbetalingene til utlandet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer