500 Coop-ansatte mister jobben

Nedbemanner etter oppkjøp.

(upublisert) Opprettet

Mellom 500 og 550 ansatte i Coop må gå som følge av matvarekjedens oppkjøp av ICA.

– Vår oppgave nå er å bygge nye Coop, som skal bli en bedre og mer konkurransedyktig organisasjon enn tidligere. På veien dit kommer det dessverre nedbemanninger og endringer for en del ansatte, sier konstituert administrerende direktør Geir Inge Stokke i Coop til Dagens Næringsliv.

De som må gå, utgjør en firedel av de rundt 2.000 som arbeider innen administrasjon og varelogistikk sentralt i Coop.

– Vi vil måtte nedbemanne 500 til 550 årsverk i Coop- og Ica-systemet innen april neste år, rundt 300 innen logistikk og 200 til 250 årsverk i administrasjonen, sier Stokke.

Icas hovedtillitsvalgte Johnny Sletvold sier det er tragisk at 550 mennesker kan bli overflødige.

– Men konsekvensmessig er det ikke sikkert dette blir verre for de ansatte enn hvis Coop ikke hadde kjøpt ICA, sier han.

Hovedtillitsvalgt Knut Berg i Coop sier det er en ulempe ved fusjoner at ledelsen tyr til nedbemanning, og kaller det trist for dem som mister jobbene sine. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.