- 50 russ i masseslagsmål

To russebusser er utvist fra Oslo sentrum etter at opptil 50 russ barket sammen i et masseslagsmål på Skøyen natt til mandag. Ingen ble alvorlig skadd i episoden.

Oslo-politiet opplyser at de fikk en rekke nødmeldinger om slagsmålet ved 1.30-tiden. De første meldingene gikk ut på at enkelte hadde blitt sparket i hodet, og at noen var alvorlig skadd.


– Da vi kom til stedet, fikk vi raskt kontroll på situasjonen, og folk sluttet å slåss. Heldigvis fant vi ingen alvorlig skadde, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.


Totalt var minst fire russebusser og mellom 20 og 50 russ involvert i masseslagsmålet. Politipatruljene på stedet har snakket med medlemmene av russebussene. Stokkli kjenner ikke til bakgrunnen for slagsmålet, men kan opplyse at to av bussene – én hjemmehørende i Asker og Bærum og én i Oppegård – er bortvist fra Oslo i 24 timer.Steinkasting og forsøpling

Episoden var ikke det eneste russerelaterte oppdraget politiet måtte rykke ut til natt til mandag. Også på Grønmo lenger sørøst i Oslo skapte russen trøbbel.


Ved 2.30-tiden fikk politiet melding om bråk, steinkasting og forsøpling mellom flere russebusser ved Grønmo. Noen av bussene hadde kjørt av gårde før politiet kom fram, men fire busser ble stanset og pålagt å rydde søppel på stedet.


Ingen kom til skade som følge av steinkastingen. Verken på Skøyen eller på Grønmo førte hendelsene til pågripelser, men operasjonsleder Stokkli har en klar beskjed til russen:


– Vi ser svært alvorlig på dette. Det er ikke akseptabelt at russen slåss på den måten. Sjansen for å bli skadd er veldig stor, sier han.Beslagla hundrevis av egg

Oslo-politiet opplyser at de har fått flere meldinger om slåssing blant russen i løpet av pinsehelgen, men at slåsskampen natt til mandag er den største hendelser.


Andre steder i landet sørget også russen for å holde politiet opptatt. I Hamar rykket politiet ut til Tjuvholmen etter melding om slagsmål , og der ble to russebusser fra Gjøvik bortvist fra byen.


Sør-Vest politidistrikt kan på sin side melde om at russen i Rogaland har tilgriset flere offentlige steder og biler med mel og egg. Særlig i Sandnes-området var det mye egg- og melkasting søndag kveld og natt til mandag.


– Politiet har beslaglagt 75 brett med egg samt mengder med mel fra russen så langt i kveld, opplyser politiet klokken 3.21. (©NTB)