Jakutsk:

50 minusgrader

Blant annet har gradestokken vist 50 blå i Jakutsk i Sakha-republikken, som er en av verdens kaldeste byer. Byens innbyggere er ikke ukjent med slik sprengkulde, men det er uvanlig at det skjer på denne tiden av året.

Folk i den sibirske byen i Russland er vant med kalde temperaturer, men det er uvanlig at det skjer så tidlig på vinteren. Dette bildet er fra forrige vinter, da temperaturen viste 47 minusgrader. Foto: NTB / AP
Folk i den sibirske byen i Russland er vant med kalde temperaturer, men det er uvanlig at det skjer så tidlig på vinteren. Dette bildet er fra forrige vinter, da temperaturen viste 47 minusgrader. Foto: NTB / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det kaldeste stedet i Norge i helgen var Folldal og Tynset i Østerdalen, hvor det var 32,7 minus natt til søndag.

Også flere steder i Sakha ble det registrert minus 50 grader. Republikken er nesten like stort som India, og det er permafrost i store deler av området. Om vinteren er det normalt med temperaturer på under 40 kuldegrader.

– Det nytter ikke å slåss imot. Man kler seg etter forholdene, ellers går det bare utover en selv, sa Anastasia Gruzdeva da temperaturen falt under 50 minusgrader i januar.

– Bare kle deg varmt. I lag på lag, akkurat som et salathode, sa en fiskeselger.

I andre deler av Russland har store snømengder skapt trøbbel for mange. I Moskva ble en rekke flygninger forsinket og innstilt, og denne uken er det meldt 18 minus i landets hovedstad.

(©NTB)