Annonse

5 ting du må vite om uværet

Mer regn i vente.
 1. NVE har sendt ut flomvarsel i ti fylker


  I Aust-Agder, Buskerud, Telemark og Vestfold er det sendt ut oransje varsel. NVE melder om aktivitetsnivå gult i Oppland, Vest-Agder, Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold. Varsom.no oppdateres løpende med flomfaren. I ni fylker er det også fare for jordskred.

  (FOTO: Meteorologisk institutt @meteorologene på Twitter)


 2. Mange veier er rammet


  En rekke fylkesveier på Sør- og Østlandet er stengt som følge av de enorme nedbørsmengdene, melder NRK. Alle hovedveiene skal foreløpig være kjørbare. Statens vegvesen advarer også mot store vannmengder i veibanen i Vestfold, i tillegg til stor fare for vannplaning flere steder.

  (FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix)


 3. Flomtoppen er ennå ikke nådd


  Vannet fortsetter å stige og flere bekker og elver er flomstore. Ifølge hydrolog Per Glad vil vi nå flomtoppen iløpet av det kommende døgnet. Uværet er nå på vei nordover, og regnet vil trolig fortsette frem til torsdag morgen på Østlandet.

  (FOTO: Meteorologisk institutt @meteorologene på Twitter)


 4. Flere er evakuert


  To barnehager i Oslo er evakuert på grunn av rasfare, skriver VG. Til sammen 200 barn er rammet. Politiet vurderer å evakuere en tredje barnehage med 400 barn. I Røyken har flere hus blitt evakuert på grunn av oversvømmelse, melder Drammens tidene.

  (FOTO: Tore Meek / NTB scanpix)


 5. Over 100 millimeter


  To stedet kan skilte med over 100 millimeter nedbør på et døgn. I Stokke i Vestfold har det kommer 104,4 millimeter, mens Drangedal i Telemark har hatt hele 117,8 millimeter, skriver Dagbladet.

  (FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix)