5 ting du ikke visste om Dronning Elizabeth

Dronningen som nærmer seg 94 år har en rikelig fortid.

Her finner du 5 ting du kanskje ikke viste om Dronning Elisabeth. Dette bildet er tatt av dronningen i 1962. Foto: NTB Scanpix.
Her finner du 5 ting du kanskje ikke viste om Dronning Elisabeth. Dette bildet er tatt av dronningen i 1962. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SOL.no): Elizabeth II (født Elizabeth Alexandra Mary den 21. april 1926 i London) har siden 1952 vært regjerende dronning av Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Hun er også dronning av 12 land som er blitt uavhengig siden tiltredelsen.

Dronning Elizabeth

  • Dronningen har styrt i lengre tid enn noen annen monark i britisk historie og blitt en høyt elsket og respektert skikkelse over hele kloden.
  • Hennes ekstraordinære regjeringstid har sett henne reise mer enn noen annen monark, og har gjennomført mange historiske utenlandske besøk.
  • Hun er kjent for sin pliktfølelse og sin hengivenhet til et liv i tjeneste, og har vært en viktig skikkelse for Storbritannia og samveldet i tider med enorm sosial endring.

Kilde: Royal.UK.

Netflix slipper sesong tre av den populære serien The Crown søndag 17. november, og i den anledning har vi funnet 5 ting du kanskje ikke visste om dronningen:

1. Hun skulle aldri bli dronning

Dronning Elizabeth II skulle aldri bli dronning. Hun skulle faktisk leve livet utenfor offentligheten.

Alt dette endret seg imidlertid drastisk da onkelen, kong Edward VIII, abdiserte kronen og ble etterfulgt av faren, kong George VI. Dronning Elizabeth var bare 10 år gammel da livet hennes endret seg for alltid.

Uavhengig av dette, har hun faktisk heller ikke ekte «blått blod».

I 2012, 500 år etter Richard IIIs død, ble hans levninger avdekket. Etter at DNA-testingen var utført, oppdaget forskere at de ikke kunne knytte restene til noen av hennes fars slektninger.

Dette betyr at på et tidspunkt har noen hatt en affære, og en uekte arving ble satt i makten.

2. Nazister i familien?

Kong Edward VIII og kona Wallis Simpson var nazistiske sympatisører. Simpson hadde blant annet et kjærlighetsforhold til en nazist før hun møtte Edward.

Paret gikk så langt som å besøke Hitler i oktober 1937. Tilsynelatende ønsket Hitler desperat Edward tilbake på tronen slik at keiseren kunne styre Storbritannia gjennom han.

3. I familie med Philip

Siden kongelige gjennom historien er kjent for å inngå ekteskap innad i familien, er det sannsynligvis ikke sjokkerende for de fleste at dronning Elizabeth og prins Philip, hertugen av Edinburgh er tredje søskenbarn, ifølge Time.com.

Ifølge Time møtte de da dronningen var 13 år og prinsen var 18. Den unge Elizabeth var helt fortryllet av mannen sin fra første gang de møttes.

4. Gjerrig dronning?

Selv om dronning Elizabeth har millioner av dollar og sies å være veldig rettferdig, spesielt med sine ansatte, kan hun fremstå som gjerrig i visse situasjoner, ifølge radaronline.no.

Kokkene i den kongelige husholdningen har fortalt om hennes nøysomhet. Dronningen skal blant annet nekte å bevilge penger til kjøkkenutstyr.

Det er så ille at kokkene må bruke gryter og panner fra 1800-tallet, som fremdeles har Dronning Victorias stempel på seg.

5. Lever i mørket

Dronningens nøysomhet betyr ofte at hun og hennes stab lever i mørket. En tidligere kongelig hjelpemann sa til Radar Online; «Noen ganger går hun fra rom til rom og slår av lys».

Ofte har palasset hun bor i bare ett lys på. Lysekronene i palasset, blir kun tent under spesielle anledninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer