5 millioner døde av corona i verden

Antall mennesker som er døde av coronaviruset over hele verden, har nå passert 5 millioner.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flest døde er det i de store landene USA, Russland, Brasil, Mexico og India, ifølge Reuters. De står for halvparten av alle døde i verden.

Knapt halvparten av verdens befolkning har fått første dose av coronavaksinen, ifølge Our World in Data. I Afrika er bare 4,4 prosent fullvaksinert, og i mange afrikanske land er vaksineringen knapt begynt, ifølge Verdens helseorganisasjon WHO.

Trass i de høye dødstallene, sliter likevel verdens velstående land med å overbevise deler av befolkningen om behovet for å vaksinere seg. Samtidig har noen land begynt å gi folk en tredje dose.

I absolutte tall har USA i særklasse flest døde av viruset, over 700.000 ifølge Johns Hopkins-universitetet. Totalt er 43 millioner amerikanere smittet, men i de siste dagene har det vært en liten nedgang fra 2.000 smittede per dag til 1.900.

Brasil er på andreplass i antall døde med 600.000, og deretter følger India med 450.000. Trass i at India har nesten 1,4 milliarder mennesker, regner man med at nesten halvparten av den voksne befolkningen nå er vaksinert.

I både Mexico og Russland er det virkelige dødstallet trolig langt høyere enn det som er offisielt registrert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer