Disse har dødd på halloween

5 kjente personer som har dødd på halloween

Halloween er kjent for å være en av de skumleste dagene i året. Da er det ekstra ubehagelig å se tilbake på de som har dødd på denne dagen.

Skuespilleren River Phoenix hadde en lovende karriere foran seg, men døde av en heroin- og kokain miks i 1993.Her med kollega Matthew Perry. FOTO: Moviestore/REX via NTB.
Skuespilleren River Phoenix hadde en lovende karriere foran seg, men døde av en heroin- og kokain miks i 1993.Her med kollega Matthew Perry. FOTO: Moviestore/REX via NTB. Vis mer
Publisert

Fra gammelt av trodde kelterne at på natten til 31. oktober ble grensen mellom den levende og menneskelige verden uklar. Dette førte til feiringen Samhain - en festival der de ville avverge de dødes spøkelser ved å tenne bål og kle seg ut i kostymer. Denne tradisjonen fra cirka 2000 år tilbake har utviklet seg til å bli det vi i dag kjenner som halloween. Nå til dags feires det derimot med godteri og skrekk og har lite med de avdøde å gjøre.

Selv om halloween den dag i dag har lite med de avdøde å gjøre, kan man se tilbake på noen kjente fjes som har gått bort den 31. oktober.

Harry Houdini (1874-1926)

TRYLLEKUNSTNER: Harry Houdini døde i 1926. FOTO: Granger/REX via NTB
TRYLLEKUNSTNER: Harry Houdini døde i 1926. FOTO: Granger/REX via NTB Vis mer

Erik Weisz bedre kjent som Harry Houdini var en kjent magiker med egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. Han var spesielt kjent for å utføre dødelige triks. Det er derfor ganske ironisk at han døde etter ett slag i magen. Magikeren som hadde overlevd å hoppe fra en bru med håndjern og bena vektet ned samtidig som han navigerte seg ut av en "melkekartong" fylt av vann døde som følge av slag mot magen. Den offisielle dødsårsaken var peritonitt fra en sprukken blindtarm, men omstendighetene rundt dette skal visstnok være som han. Mystiske.
Han skal i forkant av dødsfallet ha holdt en forestilling på Montreal’s McGill University den 22. oktober hvor en student skal ha spurt han om det var sant at han tålte sterke slag mot magen. Kjent for å ikke takke nei til en utfordring lot han studenten slå han fire-fem ganger i magen. Dette skal ha ført til de indre skadene og Houdini døde på halloween i 1926, 52 år gammel.

River Phoenix (1970-1993)

OVERDOSE: River Phoenix døde av overdose kun 23 år gammel. FOTO: Elisa Leonelli/REX via NTB
OVERDOSE: River Phoenix døde av overdose kun 23 år gammel. FOTO: Elisa Leonelli/REX via NTB Vis mer

River Jude Phoenix var en Oscar-nominert skuespiller kjent for sine prestasjoner og vinnende vesen både av og på skjermen. Han spilte blant annet karakteren «Chris» i filmen «Stand By Me» fra 1986 som førte til flere andre merkbare roller.
Den 31. oktober 1993, altså på halloween var det ifølge The New York Times flere som merket at skuespilleren oppførte seg merkelig i det han skulle dra fra nattklubben Viper Room i Hollywood en drøy time etter midnatt. Under en time etter dette skal skuespilleren ha blitt erklært død på Cedars Sinai Medical Center, kun 23 år gammel. Dødsårsaken skal ha vært en. overdose med kombinasjon av kokain- og heroin, også kalt «Speedball».

Ifølge Se og Hør skal det være den nå svært kjente skuespiller-broren Joaquin Phoenix som fant han på gata og ringte nødnummeret.

Indira Gandhi (1917-1984)

BLE DREPT: Den tidligere statsministeren Indira Gandhi ble drept av to livvakter. FOTO: Reginald Davis/REX via NTB
BLE DREPT: Den tidligere statsministeren Indira Gandhi ble drept av to livvakter. FOTO: Reginald Davis/REX via NTB Vis mer

Indias tredje statsminister og den første og eneste kvinnelige statsministeren i landet Indira Gandhi tok over rollen som landets leder i 1966. Hun beholdt stillingen sin frem til 1977, men i 1978 ble hun fengslet i en kort periode for mistanke av korrupsjon. Allerede i 1980 var hun tilbake i stillingen som statsminister. På denne tiden var det amper stemning med Sikhene i landet, noe som førte til hennes død. Hun ble drept av to av hennes livvakter som var Sikher på halloween i 1984. Drapet skal visstnok ha vært hevn for et angrep hun hadde godkjent på the Golden Temple.

Federico Fellini (1920-1993)

HJERTESVIKT: Den italienske filmregissøren døde av hjertesvikt på halloween. FOTO: (AP Photo/Claudio Luffoli) via NTB
HJERTESVIKT: Den italienske filmregissøren døde av hjertesvikt på halloween. FOTO: (AP Photo/Claudio Luffoli) via NTB Vis mer

Federico Fellini var en italiensk regissør og manusforfatter som i sin tid blant annet vant fire Oscar-statuetter for sine filmer og i mars 1993 en ære-pris for sitt talent innen historiefortelling. Den 17. oktober samme år fikk han et hjertesvikt eller et hjerteinfarkt som etterhvert ledet til høy feber og nyre problemer før han døde i Roma 73 år gammel på halloween i 1993.

P.W. Botha (1916- 2006)

DØDE: Den tidligere statsministeren døde 90 år gammel. FOTO: Photo by Mike Hutchings REUTERS
DØDE: Den tidligere statsministeren døde 90 år gammel. FOTO: Photo by Mike Hutchings REUTERS Vis mer

Pieter Willem Botha også kjent som P.W. Botha var statsminister i Sør Afrika fra 1978 til 1984, og president i perioden 1984–1989. Allerede som student var han involvert i politikken til Nasjonalistpartiet. Ifølge Biography.com var han blant annet kjent for å være en forkjemper for apartheid og for at myndighetene under hans styre drepte cirka 4000 mennesker og 50 000 arrestasjoner ble gjort uten rettssak.
Selv etter den nye grunnloven under Nelson Mandela kom i 1996 holdt han fast ved sine meninger og mente at han «ikke hadde noe å be om unnskylding for». Han døde i Sør Afrika 90 år gammel på halloween i 2006.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer