5 ganger Donald Trump var uenig med seg selv

Den populære finansmannen skifter ofte mening.Donald Trump ble utropt som vinneren blant de republikanske kandidatene under nominasjonsvalget i delstaten New Hampshire natt til i dag, skriver Dagbladet.

Med omkring 70 prosent av stemmene talt opp hadde han 34 prosent oppslutning.

Politikeren, og konservative TV-kommentatoren, Mike Huckabee sa til The Washington Post i fjor at forklaringen på Trumps popularitet var at "han sier det folket vil høre, og folk er sinte og misfornøyde med retningen USA synes å gå i".

Og det er ikke sjeldent at "The Trump" sier det folk vil høre, selv når det er det motsatte av ting han har uttalt tidligere.

SOL har samlet 5 ganger Donald Trump radikalt har endret mening:


 


 1. Krigen mot narkotika


  Under fjorårets Conservative Political Action Conference (CPAC) sa Trump i et intervju med FOX's Sean Hannity at han var sterkt i mot legalisering av marihuana.


  Dette er en helomvending fra tidlig nittitall da han uttalte at den eneste måten å vinne "Krigen mot narkotika" var legalisering, skriver The Chicago Tribune.

  Han sa også at pengene fra skattlegging av lovlig narkotikasalg kunne brukes på å opplyse folk om faren ved narkotikabruk.


 2. Om skattesystemet


  Da Donald Trump gjestet "Fox & Friends" i august i fjor tok han til orde for at USA kunne ha et skattesystem med flat skatt, skriver nettstedet Mediate.

  Men da programleder Steve Doocey ba om en tydeliggjøring endret Trump standpunkt:

  - Problemet med flat skatt er at rike betaler det samme som de fattige, og vi burde ha en eller annen form for gradering, så når du tjener mer må du betale mer, forklarte han.

  Det han skisserer er et progressivt skattesystem - det motsatte av flat skatt.


 3. Om våpenkontroll


  I et intervju med nettstedet "On The Issue" i 2000 sa Donald Trump at han på generelt grunnlag var i mot lovforslag som handlet om våpenkontroll, men at han var for å forby automatgevær, og innføre ventetid og bakgrunnsjekk ved kjøp av våpen. Dette skrev han også i boken sin "The America we deserve".

  I forkant av årets valg ble han intervjuet av våpenmagasinet "Ammoland" der han sa han var i mot alle former for våpenkontroll, og at å bære våpen var en rett, ikke et privilegium.


 4. Om organisasjonen "Planned Parenthood"


  Den ideelle organisasjonen Planned Parenthood er et yndet mål for konservative da én av tjenestene de tilbyr er aborter.

  I fjor sommer sa Trump at organisasjonen burde bli fratatt alt av offentlige tilskudd i et intervju med Blaze TV. Dette gjentok han i en samtale med den konservative radioprogramlederen Hugh Hewitt som ble publisert på Hewitts nettside.

  Noen uker senere sa han til CNN at han ikke ville bruke penger fra skattebetalere på å finansiere organisasjonen, men at han ville se på arbeidet de gjorde før han bestemte seg for å fjerne all støtte. Grunnen var at "han var sikker på at de gjorde noen ting på en ordentlig måte, og gjorde noe bra for kvinner".


 5. Om helsereform


  I et intervju med Larry King i 1999 kunne Trump avsløre at selv om han var veldig konservativ i de fleste politiske saker så var han veldig liberal når det kom til helsereform, skriver Buzzfeed.

  - Jeg er ganske liberal, og blir mer og mer liberal når det kommer til helse og andre ting. Hva er poenget med et land om man ikke har gode helsetjenester?, skal han ha sagt i intervjuet.

  Pipen har fått en ganske annen lyd, og han er en sterk motstander av "Obamacare". I 2011 uttalte han til "On the Issue" at han ønsket et helsesystem der markedskreftene styrte.

  - Selv om vi velger en ordentlig og sterk President som avskaffer "Obamacare" må vi fortsatt kutte i helsekostnadene og gjøre det billigst mulig for alle. Det arbeidet starter med mer konkurranse mellom forsikringsselskapene. Konkurranse vil gjøre alt bedre og billigere, forklarte han.


 6. Donald Trump debatterer Donald Trump
  En av de som har tatt "flip-floppingen" til Trump på kornet er Stephen Colbert. I et innslag på sitt eget TV-show den 28. januar tar han rollen som moderator og gjennom kreativ klipping lar han Donald Trump debatere seg selv.


Legg til sol_no på SnapChat