499 nye coronasmittede siste døgn, 214 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 499 koronasmittede i Norge. Det er 230 færre enn dagen før og 109 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt 334.863 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 162.511 personer har fått andre dose. Foto: Gorm Kallestad / NTB
I alt 334.863 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 162.511 personer har fått andre dose. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ved midnatt natt til onsdag er det registrert 72.234 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.086 nye smittetilfeller i Norge.

Mandag ble det registrert 729 nye smittetilfeller i Norge. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av januar. Dagen før var tallet på 180, mens det for en uke siden lå på 390 nye smittetilfeller.

Økende smittetrend

Til sammen er 3,8 millioner koronatester til nå utført i landet. Det er generelt en forsinkelse på én til to dager på prøvesvarene, og færre blir generelt registrert smittet i helgene enn på ukedager.

Trenden i registrert smitte er ifølge VGs beregning stigende, og det samme er den i 40 kommuner spredt over hele landet.

I alt 334.863 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 162.511 personer har fått andre dose.

Tirsdag kunngjorde regjeringen endringer i strategien for hvem som skal prioriteres for å få koronavaksine. Vaksinene skal fordeles etter folketall, det vil si at de større byene med yngre befolkning får flere vaksiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer