Fra Sri-Lankas hovedstad Colombo. Foto: NTB Scanpix
Fra Sri-Lankas hovedstad Colombo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

47 søkere til bøddel­stilling på Sri Lanka

Onsdag begynte srilankiske myndigheter intervjuene til to ledige stillinger som bøddel.

Publisert

Landets regjering lyste ut stillingene i april. Ifølge en talsperson for myndighetene vil alle søkerne bli intervjuet onsdag og torsdag.

I februar sa Sri Lankas president Maithripala Sirisena at landet etter 43 år uten henrettelser skal begynne med dette igjen, i forbindelse med landets offensiv mot narkotika. Målet til Sirisena er å stoppe narkotikahandelen i løpet av to år, inspirert av Filippinenes president Rodrigo Duterte.

Amnesty International har oppfordret Sri Lanka til ikke å gjeninnføre dødsstraff.

Kriminelle på Sri Lanka blir regelmessig dømt til døden for drap, overgrep og narkotikarelatert kriminalitet, men i praksis har straffen blitt livsvarig fengsel.

– Siden det ikke er noen levende personer på Sri Lanka som har gjennomført en henrettelse, trenger vi å sende de nye bødlene til utlandet for opplæring, sier en talsmann til AFP.

– Tauet som brukes til henging har ikke blitt brukt siden det ble kjøpt i 2015. Det må testes og sertifiseres, sier han videre.

Hvilket landet land bødlene skal få denne opplæringen i, er ikke kjent.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.