47 søkere til bøddel­stilling på Sri Lanka

Onsdag begynte srilankiske myndigheter intervjuene til to ledige stillinger som bøddel.

Fra Sri-Lankas hovedstad Colombo. Foto: NTB Scanpix
Fra Sri-Lankas hovedstad Colombo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landets regjering lyste ut stillingene i april. Ifølge en talsperson for myndighetene vil alle søkerne bli intervjuet onsdag og torsdag.

I februar sa Sri Lankas president Maithripala Sirisena at landet etter 43 år uten henrettelser skal begynne med dette igjen, i forbindelse med landets offensiv mot narkotika. Målet til Sirisena er å stoppe narkotikahandelen i løpet av to år, inspirert av Filippinenes president Rodrigo Duterte.

Amnesty International har oppfordret Sri Lanka til ikke å gjeninnføre dødsstraff.

Kriminelle på Sri Lanka blir regelmessig dømt til døden for drap, overgrep og narkotikarelatert kriminalitet, men i praksis har straffen blitt livsvarig fengsel.

– Siden det ikke er noen levende personer på Sri Lanka som har gjennomført en henrettelse, trenger vi å sende de nye bødlene til utlandet for opplæring, sier en talsmann til AFP.

– Tauet som brukes til henging har ikke blitt brukt siden det ble kjøpt i 2015. Det må testes og sertifiseres, sier han videre.

Hvilket landet land bødlene skal få denne opplæringen i, er ikke kjent.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer