47-åring erkjente ikke straffskyld for knivdrap i Trondheim

Den 47 år gamle mannen som er tiltalt for å ha knivdrept Cathrine Sand (39) i Trondheim i oktober i fjor, erkjente ikke straffskyld da saken startet mandag.

Mandag startet rettssaken mot manne som er tiltalt for å ha drept Cathrine Sand i Trondheim i oktober i fjor. Her fra åstedet på Lademoen. Foto: Ned Alley / NTB
Mandag startet rettssaken mot manne som er tiltalt for å ha drept Cathrine Sand i Trondheim i oktober i fjor. Her fra åstedet på Lademoen. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

Aktor har varslet at det i Sør-Trøndelag tingrett vil bli lagt ned påstand om tvungent psykisk helsevern, skriver Adresseavisen.

Tiltaltes forsvarer, advokat Tore Angen, har uttalt at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Selve drapshandlingen skal han ikke ha noe minne om.

– Han husker litt av det som skjedde før hendelsen, og noe som skjedde senere, uttalte Angen til avisen i sommer.

I 2017 ble tiltalte funnet utilregnelig og dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha tent på to boligkomplekser i Stavanger. I ett tilfelle holdt han en kvinne innesperret mens leiligheten hennes brant.

I januar i år ble han igjen vurdert av psykiatrisk sakkyndige som ledd i vurderingen av om kjennelsen fra 2017 skulle forlenges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer